Contact Us
Address: 103 Reade St, New York NY 10013
Follow Us
- Hartverwarmend -

Over Soep voor jou

Soep biedt comfort, het is als een warme deken als je niet lekker in je vel zit. Dat gevoel wil ik delen. De liefde, de troost die het kan bieden wanneer je dierbaren dat het hardste nodig hebben.

 

De oorsprong van Soep voor jou

Toen mijn moeder 12 jaar terug ernstig ziek werd en uiteindelijk overleed kwamen vrienden beurtelings langs bij ons thuis met een pan soep. Aan het einde van een dag zorgen, werd er even voor ons gezorgd. Een hartverwarmende pan vol liefde, een pan troostsoep.

Ook afgelopen jaren waren niet altijd makkelijk. Ondanks een schitterend gezin en een prachtige carrière als management consultant, had ik regelmatig een persoonlijke worsteling: ”hoe pas ik ‘het leven’ in mijn dag?” Even op controle met een van de jongens bij de dokter, snel door naar die toffe workshop bij een klant, en dan weer op tijd bij de schoolpoort staan omdat er geen plekje op de BSO was etc etc.. Dit moet toch anders kunnen. Waarom kan ik er niet zijn voor ons gezin EN betekenisvol werk doen op onmogelijk flexibele tijden?

Moet ik niet gewoon soepen gaan maken en die versturen?

 

Want je kent het wel, die vriend of vriendin die je eigenlijk een hart onder de riem wil steken, een warme pan soep zou willen brengen, maar je redt het zelf al amper om alle ballen in de lucht te houden. Wat nou als je een verse kom soep zou kunnen bestellen met een persoonlijk bericht om die vriendin te laten weten dat je aan haar denkt, er voor haar bent? Omdat het eerste wat afvalt vaak gezond eten is en je niet perse een bos bloemen of brownies wilt sturen.

 

Terwijl ik het idee testte met vriendinnen werd de eerste bestelling geplaatst. ‘Nee, ik ben nog niet live, heb nog geen kaartjes, maar kan als pilot, wel soep maken en brengen’. Met knikkende knieën bezorgde ik de eerste doos zelf – Koen dwong me aan te bellen in plaats van het door de brievenbus te gooien. Met tranen in d’r ogen werd het eerste pakketje met soep in ontvangst genomen. En in de auto terug heb ik zitten janken van alle spanning die eruit kwam maar vooral van geluk! 

 

Maar Iris, doe je dat allemaal zelf?

Sindsdien is het hard gegaan. Dagelijks kunnen we er voor veel geliefden zijn met een fantastisch lekkere, verse, voedzame soep. Tot voor kort allemaal zelf bereid en verstuurd, dus de vraag is  … hoe nu verder? Soep voor jou is een sociale onderneming. We staan nog in de startblokken, maar we hebben grootse sociale ambities. Waarom kunnen we de soep niet maken met mensen die allemaal door een moeilijke periode zijn gegaan, wat dacht je van statushouders of gepensioneerden? Experts in (exotisch) koken, levens-experts in het brengen van liefde wanneer dat nodig is.

Liefs,
Iris 

× Hoe kan ik je helpen?